KONSTNÄR

Maria Richter Simsek

Jag ritar för att hjälpa andra förstå komplexa ämnen tillsammans. Graphic recording eller mötesritare, är en enkel och pedagogisk ritteknik som stödjer kollektiv lärande och dialog. De flesta av oss, 65% är visuellt tänkande och lärande. Genom att göra samtal eller ämnen visuella på stort papper eller på Ipad stärks minnet och förståelsen.
Jag är utbildad inom lärande- och utvecklingsprocesser och har bakgrund inom jämställdhet, landsbygdsutveckling och hållbar utveckling.

Jag har en bachelor i retorik och kulturvetenskap vid Göteborgs universitet och en treårig utbildning som process- och projektledare vid innovativa ledarskapsskolan Kaospiloterna. Jag har läst på Forsbergs distansutbildning i illustration. Tecknat för Landets Fria tidning (ETC) och på uppdrag av olika regionen och konsultbyråer.

Mitt ritande har två ansikten, ett som är pedagogiskt tecknande av samtal, strategier, verktyg och information. Och ett annat som är illustrerande för barn och utställningar.
Jag ritar både digitalt och med bläck, akvarell, gouache och tusch.

När de globala utmaningars komplexitet ökar behöver samarbeten stärkas mellan oliktänkande grupper, individer och sektorer. Vi blir klokare tillsammans. De teman jag rör mig inom är ofta inom hållbarhet.

Du kan hitta fler av mina bilder på hemsidan: motesritare.se eller instagam kontot Richteriana!
Illustratörscentrums portofolio: https://www.illustratorcentrum.se/portfolio/maria-richter-simsek/

profile image
HEMORT

Region Kronoberg

CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum