KONSTNÄR

Anne-Charlotte Dahl

Anne-Charlotte Dahl bor idag på landet vid länsgränsen mellan Uppland och Västmanland. Hon är konstnär/skulptör sedan 1993, examen MFA vid Konstfack.
Hon har utställningar och hon är anställd vid Sala Kulturskola Bild och form, deltid.
I arbetet i barngrupp använder jag deras naturliga förmåga att undersöka och upptäcka, samtidigt som jag visar på olika alternativ. Processen är viktig, målet är roligt.

Konstfackskolan, Stockholm, examen MFA i Tredimensionell gestaltning/Skulptur, med påbyggnadsår vid linjen för Keramik/Glas
Arbete/studier utomlands vid bl.a. STUDIO BLASCO, Pietrasanta Italien, lärling/grundutbildning i stenhuggeri/specialarbete.
Övrigt: Förskollärarexamen vid Högskolan Eskilstuna/Västerås

Jag är utbildad skulptör och min specialisering är arbete i sten men idag tillhör de flesta material och skulpturala tekniker min vardag.
Jag börjar mitt arbete med en problemformulering/ett tema som jag utforskar/skissar på för att sedan leta material. Det kan också vara tvärt om, ett material eller en plats som fångar mitt intresse och jag sätter igång. Rummet, materialet, tekniken är min palett och temat blir formen. Utgångspunkt är ofta då, nu framtid. Teman jag arbetat med under längre tid är:
” väv utan varptråd”
”…ur helhet bryter vi vårt mönster till ny helhet…”

profile image
HEMORT

Region Uppsala

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Öst