KONSTNÄR

Lisa Medin

Grundläggande eller avancerad teckningsworkshop med fokus på serier/comics eller manga för tio år och uppåt.
Roliga och lättförståeliga teckningsövningar ger deltagarna verktygen att bygga egna berättelser och befolka dem med välgjorda figurer. Seriekursen lägger mer tyngd på hur man skapar serier från ax till limpa. Mangakursen fokuserar på mangans ursprung och japanska seriers roll idag. Båda inriktningarna erbjuds som grundläggande, såväl som avancerade workshops/kurser.

Serieskapare och illustratör, utbildad på Serie- och bildberättarprogrammet (Serietecknarskolan) vid Högskolan i Gävle, Serieskolan i Malmö samt Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) via Göteborgs Universitet. Jag har även arbetat som serieredaktör/projektledare på Egmont Publishing.

Jag gillar när det är mycket fart och fläng i bilderna, vilket kommer väl till pass när jag tecknar min äventyrsserie Medley. Jag tecknar regelbundet för kapitelböcker (bl.a för Bonnier Carlsen, Hedvig, Hegas, Opal), har deltagit i åtskilliga antologier (En bok för alla, Kartago, Loob, Apart, m.fl.) och har bland annat gjort pedagogiska illustrationer, teckningsinstruktioner, affischer, julkort och albumomslag, såväl som tidningsillustration och storyboards. Serier är min styrka, och mycket av den bildberättarmässiga inspirationen kommer därifrån.

I framtiden hoppas jag teckna mer för en ung målgrupp – exempelvis bilderböcker, spel eller interaktiv media.

profile image
HEMORT

Region Stockholm

CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum