KONSTNÄR

Stark & Lillqvist

Vi, Ann Lillqvist och Kristina Stark, möttes då vi båda var projektelever i grafik på Kungl. Konsthögskolan. I våra konstnärskap finns både likheter och olikheter vilket gör att vi samarbetar och kompletterar varandra bra. Att i klassrummet eller i verkstaden få följa med barnen in i deras skapande och hjälpa dem att uttrycka sig i bild är fantastiskt roligt.
Att vara två när vi besöker skolklasser är en stor styrka då vi har större möjlighet att möta varje individs behov.

Kristina Stark
Har en magisterexamen från Kungl. Konsthögskolan och har även studerat ett år som projektelev med inriktning grafik på Kungl. Konsthögskolan.

Ann Lillqvist
Arbetat flera år som lärling hos konstnär.
Vidareutbildad i grafik vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och i keramik på Glendale Community College, USA.

Kristina Stark
I naturen finner jag hur mycket som helst som jag kan använda och spinna vidare på i både färg och form. Med naturen och färgen som utgångspunkt skapar jag min egen värld. Jag arbetar tvådimensionellt med målning, teckning och grafik men även tredimensionellt med installationer och skulpturer.

Ann Lillqvist
När jag skapar är jag på upptäcktsresa. Det blir möten med både inre och yttre landskap. För mig blir konsten en plats där jag kan samla ihop minnesfragment och saker som skingrats, gått sönder eller är på väg bort. Det blir en plats där jag kan omskapa och göra helt igen. Varje verk bär på en historia, men också ett löfte om förvandling.
Ofta har jag bergen och naturen som utgångspunkt, de ger mig utsikt, men också svindel. Samtidigt vill jag förmedla förmågan att känna tillit och att närma sig det svåra utan att rädas.
I min konst arbetar jag med måleri, grafik och keramik. Jag tycker om att prova nya material och se hur de går att kombinera.

profile image
HEMORT

Region Stockholm

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Öst