Illustratörcentrum

Ann Engqvist - panicpost.se

Dagen börjar med en promenad med hunden Soffan. Därefter tar jag en kopp rykande hett kaffe och sätter mig vid skrivbordet. Jag har ofta flera projekt på gång, men alla kretsar runt berättelser, antingen om vår samtid eller om enskilda människor. Slutprodukterna kan se väldigt annorlunda ut. Att förstå samtiden genom att läsa, skriva, anteckna, teckna, granska, lägga pannan i djupa veck och slutligen få ihop en bok, en bild, ett konstprojekt, en temautställning, ja det är det jag är bäst på.

Så här arbetar jag

Mitt konstnärsskap kan beskrivas som bred, kors och tvärs och omfattande. Jag började min bana som barnkulturredaktör på tidningen Arbetet i Malmö. Mina titlar kan vara illustratör, författare och journalist men jag har också designat och levererat stora interaktiva konstutställningar - Hasse & Tagemuseet, Normen skaver, Kingen was here!, Urskogens väsen, Ett hyggligt liv m fl. Roligast är dock att skapa med barn och ungdomar. Detta har jag gjort i samarbete med exempelvis Riksteatern, Kulturrådet, Folkhälsomyndigheten, Jordbruksverket, Astrid Lindgrens Näs, Svedala kommun, Malmö kommun, Landskrona kommun, Karlskrona kommun m fl. Läs mer på panicpost.se och om du vill googla så sök på både Ann Engqvist och Ann Hingström (har bytt efternamn;).

Utbildning eller väg in i yrket

Master of Arts: litteraturvetenskap, litterärt skrivande, etnologi, radioproduktion.
Ytterligare universitetsutbildningar: Informationsteknik (Lunds universitet), Skissen som kreativt verktyg (Malmö högskola)
Diplomerad illustratör och grafisk formgivare, RMI Berghs, Stockholm
Projektledning och kulturdistribution, Folkuniversitetet, Malmö
Scenografi och regi, Dramatiska Institutet, Stockholm
Personlig Mental Tränare (PMT), Sverigehälsan, Malmö

Hemort:

Region Skåne

Jag kan ta uppdrag i:

Region Blekinge, Region Skåne

Referensarbeten och kontaktvägar

Ann Engqvist - panicpost.ses projekt se alla →