KONSTNÄR

Hanna Böhm

Illustratör och serietecknare född 1995 i Gävle, bor och verkar i Stockholm, Sverige.
Erfarenhet av redaktionell illustration samt barnboksillustration.

Jag erbjuder workshops i illustration och serietecknande, såväl som föreläsningar skapande ur ett normkritiskt perspektiv.
Kan anpassas enligt publik, förkunskaper och utbildningsnivå.

Jag är självlärd illustratör som ritat sedan jag var barn. Min utveckling i mitt konstnärsskap har till större delen skett på Internet — i alla de forum för konst som finns både i Sverige och internationellt. Att bygga en portfolio online har skapat möjligheter till samarbete och framförallt roliga uppdrag där jag får växa i mitt skapande som kreatör. Idag frilansar jag med både illustration, serietecknande och workshops.

Mina uppdrag har varit för allt ifrån feministiska tidskrifter till teaterföreningar till normkritiska barnboksförlag. Jag blandar traditionellt tecknande med digital illustration, och jobbar alltid för att utvecklas i nya stilar och metoder. Tecknandet ger så många möjligheter och de vill jag ta tillvara på!

Jag har hållit workshops och föreläsningar för ungdomar mellan 10-18 år, både digitalt och på plats. Vid möjlighet brukar jag också rita ”live” under mina pass, både som inspiration och demonstration av hur jag jobbar men också för att få vara med och göra övningarna jag planerat (det är ju så kul!)

profile image
CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum