Tillbaka till konstnärer

Moa Lönn

Region Skåne

Konsthantverkscentrum

Kort om mig

Moa Lönn har arbetat med barn och unga i konstnärliga processer sedan 2013. Genom erfarenheter som guide och konstpedagog på Uppsala Konstmuseum och som frilansande konst/film pedagog i Skapande skola projekt med uppdrag över hela landet. Hon har varit gästlärare på förskolelärarutbildningen i Örebro, på hantverkspedagogogutbildningen på Nyckelviken och på Capellagården på Öland. Under höst 2019 är hon engagerad med workshop i animation i samarbete med barnkonstbiennalen Bästa Biennalen i Lund.

Så här arbetar jag

Moa Lönn arbetar med en kombination av keramik och leranimation där betraktaren bjuds in till berättelsen kring leran bortom de brända objekten. Genom det tidsmässiga rörelseberättandet och de tredimensionella skulpturerna öppnas en ny dimension inom keramikfältet. I sin praktik undersöker Moa Lönn frågor kring klimathot, livets bräcklighet och vårt ansvar.

I skapande skola projekt har hon tillsammans med unga undersökt teman som Språklighet och Klimatet och vår gemensamma framtid. I animationsprojekten kan temat anpassat till just era elevers och lärares önskemål. Animation kan handla om vad som helst - historiska personer, lustfullda filmtrailers eller klimatutmaningar - stora chanser finns för elevernas egen påverkan kring upplägget.

Utbildning eller väg in i yrket

2006-09 Konstfack, Högskola, Master of Fine Art, Keramik och Glas, Stockholm
2003-06 Konstfack, Högskola, Bachelor of Fine Art, Keramik och Glas, Stockholm
2001-03 Capellagården, Skola för gestaltande arbete, Vickleby Öland
2000-01 Östra Grevie Folkhögskola, Keramik och Glas

Skoluppdrag av Moa Lönn

How are you ? Who are you?

Region Skåne

Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9

Produktion kort - 3 tillfällen (3x180 min)

Konst/Bild/Form

Bild, Historia, Samhällskunskap, Slöjd, Svenska

ANIMERA LERA : Förvandlingar

Region Skåne

Åk 1-3, Fritidshem, Åk 4-6, Åk 7-9

Konstkarta lång (180 min)

Film, Konst/Bild/Form

Slöjd, Svenska, Bild, Samhällskunskap