Kontakt

Här kan du som lärare, skola, kultursamordnare eller konstnär kontakta oss i olika frågor. Beskriv din fråga i öppna fältet. Vi återkommer så snart vi kan.

Inspiration se alla →

Forskare om vikten av kreativt skapande

2022-11-20 | Artiklar om forskning och vetenskap

Om vikten av estetiska ämnen i skolan läser vi i tidningen Ämnesläraren, utgiven av Lärarförbundet 22 feb 2022, skriven av Anna-Karin Hallonsten. Kreativt utövande ökar hjärnans plasticitet, vilket förstärker våra intellektuella krafter och förmåga att ta till oss alla typer av kunskap. Det menar hjärnforskarna Fredrik Ullén och Göran Lundborg.

Läs mer →

Rapport från ett konstprojekt med Athina Strataki

2022-11-19 | Konstnär om konstprojekt

Nyligen genomfördes konstprojektet Fotografera ett ordspråk - en berättelse utan ord 180 min, med fotograf Athina Strataki. Här kommer en kort rapport om hur det gick och hur konstnären själv upplevde mötet med eleverna under samskapandeprocessen.

Läs mer →

Elevernas återkoppling – Elsa Brändströms skola i Linköping

2022-11-18 | Vad säger eleverna

Eleverna i klass 8A, 8B och 8C på Elsa Brändströms skola i Linköping fick besök av Athina Strataki, med konstprojektet Fotografera ett ordspråk - En berättelse utan ord, 180 min. Skolan gjorde en utvärdering med eleverna och här är några av deras samlade kommentarer.

Läs mer →