Open call Skåne

Vilka är vi?

Konstdepartementet är en nationell produktionsplattform för konstprojekt i skolan.
Vi vill utveckla skolan som konstrum och ge elever i hela Sverige viktiga konstupplevelser och samtidigt skapa spännande uppdrag för bild- och formkonstnärer.Utveckla konstprojekt för skolan

Vi söker nu dej, bild- och formkonstnär från Skåne som vill översätta din konstnärliga praktik i ett skoluppdrag. Vi erbjuder platser till en halvdagsutbildning den 13 september i Malmö. I utbildningen får vi se exempel på andra konstnärer som arbetat processuellt med barn och unga, vi lär oss om skoluppdragets riktlinjer och vi träffar konstnärer som arbetat mycket i skolan. 

Efter utbildningen erbjuder vi individuell hjälp i utvecklingen av ditt egna skolprojekt. När projektet är klart läggs det upp på konstdepartementet.se. Konstdepartementet marknadsför och förmedlar sedan uppdragen till Skånes alla skolor och konstkonsulenter. Genomförd utbildning och publicerat projekt arvoderas med 2 500 sek (f-skatt, ex moms). Du behöver inte vara medlem i någon av våra centrumbildningar för att söka open call, men för att förmedlas genom Konstdepartementet krävs att du tecknar medlemskap.

Så ansöker du

  • Skicka kort beskrivning av ditt konstnärskap (max 2000 tecken)
  • Berätta kort vad du är intresserad av att undersöka tillsammans med barn och unga (max 1000 tecken)
  • Länka till tidigare arbeten, alternativt bifoga pdf (max 10 mb)

Ansökan skickas senast den 7 augusti 

För ansökan och frågor maila: opencall@konstdepartementet.se

Konstdepartementet drivs av centrumbildningarna inom bild- och form:
Centrum för fotografi, Illustratörcentrum, Konsthantverkscentrum och Konstnärscentrum.