Avgjutningar

Region Västerbotten

Målsättning

Att utnyttja alla saker som barn ser i sin närmiljö, små pinnar, stenar kottar och skräp. Och hur vi kan använda det i en skulpturala process och ha konstnärliga kvalitéer.

Beskrivning

vi kommer att jobba med avgjutningar av saker vi hittar. att vi samlar ihop material utomhus, det kan vara allt från plastskräp till kottar, och så gör vi tillsammans avgjutningar i alginat som är ett giftfritt och väldigt exakt material att gjuta i. Från avgjutningarna gör vi gipskopior och ser hur vi kan jobba med att blanda gipsmodellerna och sätta ihop det med de saker vi har hittat igen. En slags rundgång. Men en bra ingång till se på platserna runt oss, och dela och förstå form.

Tillvägagångssätt

Vi utgår från det materialet som barnen har samlat in. sen blandar vi ihop alginatet som är det materialet vi använder för att göra formen. Ett giftfritt material som stelnar ganska snabbt. Det momentet får man jobba lite snabbare och i mindre grupper. Alginatet blandas till, sen lägger vi ner det som ska gjutas av i alginatet. Väntar på att det stelnar. Tar ut det som stelnat och fyller på med gips. Väntar på att gipset stelnar. Sen tar vi loss gipset och ser hur gipsformen blev.

Lokalbehov

Vatten.
Att det går bra att det blir kladdigt/täcka bord.
Förkläden för barnen
Gipset dammar och sen kladdar.

Bra att tänka på/förberedelser/material

Att barnen kan ha samlat på mindre saker som de vill prova att gjuta av, och sen använda i sina skulpturer.

Konstnär
Simon Gran Danielsson
Konstnärscentrum Nord
Årskurs
Förskola, Åk 1-3
Typ av aktivitet
Konstworkshop kort (120 min)
Konstform
Konst/Bild/Form
Skolämne
Biologi, Bild, Teknik, Idrott och hälsa
Period
22 augusti, 2022 - 31 maj, 2023
Tillgänglighet
-
Storlek på klass
Helklass (30 elever)Pris
8450 kr exkl moms
7000 kr, arvode
1450 kr, bokningsavgift
Boka aktivitet