Bokverkstad

Region Stockholm, Region Västerbotten

Målsättning

Under denna workshop – som också kan ses som en liten kompetensutveckling för klassläraren – binder vi enkla men vackra böcker, för de egna skoluppgifterna. Eller för egna tankar och projekt.

Beskrivning

Att binda egna böcker är ett sätt att enkelt kunna ta hand om det egna skolarbetet, så att varje moment värdesätts. Den lilla extra stund vi avsätter för att binda in de texter och bilder vi producerat inom ett arbetsområde hjälper till att tydliggöra det vi faktiskt har åstadkommit. Det blir ett synbart och handgripligt resultat! För elevernas egen del kan kunskapen om enkelt bokbinderi även öppna dörren för eget skapande, i ett lågmält, kanske filosoferande format. Ett sätt att dra ner på tempot och låta tanken och handens arbete få den tid som behövs.

Tillvägagångssätt

Under denna workshop – som också kan ses som en liten kompetensutveckling för klassläraren – binder vi enkla böcker med vackra papper och lintråd. Vi går igenom olika sätt att dekorera, samt testar s.k. ”pop-up”-inlagor. Vi gör också enkla tryck och talar om hur text och bild kan samverka.

Lokalbehov

Bord och stolar

Bra att tänka på/förberedelser/material

Kontakta konstnären

Konstnär
Gunilla Åsberg
Konstnärscentrum Nord
Årskurs
Åk 4-6
Typ av aktivitet
Konstkarta kort (120 min)
Konstform
Slöjd/Hantverk/Design
Skolämne
Bild, Svenska, Slöjd
Period
11 november, 2019 - 19 december, 2019
Tillgänglighet
-
Storlek på klass
Halvklass (15 elever)Pris
7700 kr exkl moms
6250 kr, arvode
1450 kr, bokningsavgift
Boka aktivitet