Bokverkstad

Beskrivning

Att binda egna böcker är ett sätt att enkelt kunna ta hand om det egna skolarbetet, så att varje moment värdesätts. Den lilla extra stund vi avsätter för att binda in de texter och bilder vi producerat inom ett arbetsområde hjälper till att tydliggöra det vi faktiskt har åstadkommit. Det blir ett synbart och handgripligt resultat! För elevernas egen del kan kunskapen om enkelt bokbinderi även öppna dörren för eget skapande, i ett lågmält, kanske filosoferande format. Ett sätt att dra ner på tempot och låta tanken och handens arbete få den tid som behövs.

Målsättning

Under denna workshop – som också kan ses som en liten kompetensutveckling för klassläraren – binder vi enkla men vackra böcker, för de egna skoluppgifterna. Eller för egna tankar och projekt.

Tillvägagångssätt

Under denna workshop – som också kan ses som en liten kompetensutveckling för klassläraren – binder vi enkla böcker med vackra papper och lintråd. Vi går igenom olika sätt att dekorera, samt testar s.k. ”pop-up”-inlagor. Vi gör också enkla tryck och talar om hur text och bild kan samverka.

Lokalbehov och teknik

Bord och stolar

Särskilt för detta projekt

Kontakta konstnären

Gunilla Åsberg

Årskurs

Åk 4-6

Typ av aktivitet

Konstkarta kort (120 min)

Relaterade skolämnen

Bild, Svenska, Slöjd

Tillgänglighet

-

Storlek på klass

Halvklass (15 elever)

Konstprojektet kan bokas i:

Region Stockholm, Region Västerbotten

Pris

7700 kr

exkl moms (moms 25%)

Bra att veta

Skolan bistår med grundläggande material såsom A4 papper, vanliga pennor, saxar och enklare lim. Många projekt behöver få tillgång till projektor och duk för bild-eller filmvisning, även detta bör skolan kunna bistå med.

Konstnären tar med sig allt material som är mer konstnärsspecifikt för projektet och har i sitt arvode 50 kr per elev till detta.

Behövs det mer konstnärspecifikt material utöver det som ingår, så kan man komma överens om att konstnär köper in och tar med sig mot en tilläggskostnad. Detta material kan skolan sedan spara och eventuellt återanvända.

I en del konstprojekt kan konstnär och skola komma överens om att tillsammans med elever samla material att arbeta med vilket kan vara en värdefull del av ett upplägg. Detta bygger på att samla saker som finns att tillgå, på skolan eller hemma, såsom tidningar, kartong, toalettpappersrullar, gamla kläder eller annat som kanske ändå skulle kastas.

Kontakta konstnär för praktiska frågor eller andra överenskommelser. Lägg in bokning@konstdepartementet.se på kopia så att vi vet vad ni kommer överens om och kan hjälpa till att genomföra bokningen sen.

Liknande projekt se alla →