Experimentellt tryck

Region Värmland

Målsättning

- Lära sig skapa egna berättelser
- Lära sig att göra en bok
- Lära sig olika grundläggande (diy) trycktekniker
- Lära sig se möjligheter i det som uppstår i processen istället för att fokusera på resultatet
- Lära sig återvinna material som annars slängs

Beskrivning

Tillsammans med barn och ungdomar jobbar vi experimentellt tillsammans med skapa egna berättelser. Med enkla tryckmetoder jobbar vi steg för steg igenom våra historier. I workshopen fokuserar vi på processen snarare än slutresultatet och med hjälp av oförutsägbara och lekfulla tekniker lär vi oss att släppa prestationsångesten och se tillfälligheter och “fel” som nya potential och möjligheter. Vi lär ut traditionella (diy) trycktekniker och använder oss av material som deltagarna kan hitta hemma, på så sätt vill vi uppmuntra till att jobba kreativt och konstnärligt med återbruk. Avslutningsvis hjälper vi barnen/ungdomarna att binda ihop sina ark och berättelser till en bok som de kan ta med sig hem. Vi tror på lärande genom skapandet av våra händer och vikten av att öva det kreativ tänkandet.

Tillvägagångssätt

Vi anpassar upplägget efter åldersgrupp och antal. I våra workshops använder vi oss av en tydlig struktur, men är öppna att diskutera alternativ på upplägg och tematik, vi kan även använda oss av läroplanen och anpassa workshopen till olika ämnen.

Lokalbehov

Vi behöver en lokal med bord och stolar, helst med tillgång till vatten. Vi kan även hålla workshops utomhus, om väder tillåter. Vid omständigheterna med Covid-19 kan vi hitta möjligheter att utföra workshopen digitalt och på distans.

Bra att tänka på/förberedelser/material

Det som är bra att tänka på är att ha saxar, lim, penna och papper tillgängligt. Vi uppskattar även om man samlat t-pack i förväg, men inget krav då vi även kommer att ha med oss.

Konstnär
Pia & Korre
Illustratörcentrum
Årskurs
Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9
Typ av aktivitet
Konstworkshop lång (180 min)
Konstform
Konst/Bild/Form
Skolämne
Biologi, Samhällskunskap, Religionskunskap, Kemi, Matematik, Geografi, Historia
Period
30 juni, 2022 - 30 juni, 2022
Tillgänglighet
-
Storlek på klass
Helklass (30 elever)Pris
9450 kr exkl moms
8000 kr, arvode
1450 kr, bokningsavgift
Boka aktivitet