Tillsammans med barn och ungdomar jobbar vi experimentellt tillsammans med skapa egna berättelser. Med enkla tryckmetoder jobbar vi steg för steg igenom våra historier. I workshopen fokuserar vi på processen snarare än slutresultatet och med hjälp av oförutsägbara och lekfulla tekniker lär vi oss att släppa prestationsångesten och se tillfälligheter och “fel” som nya potential och möjligheter. Vi lär ut traditionella (diy) trycktekniker och använder oss av material som deltagarna kan hitta hemma, på så sätt vill vi uppmuntra till att jobba kreativt och konstnärligt med återbruk. Avslutningsvis hjälper vi barnen/ungdomarna att binda ihop sina ark och berättelser till en bok som de kan ta med sig hem. Vi tror på lärande genom skapandet av våra händer och vikten av att öva det kreativ tänkandet.
- Lära sig skapa egna berättelser
- Lära sig att göra en bok
- Lära sig olika grundläggande (diy) trycktekniker
- Lära sig se möjligheter i det som uppstår i processen istället för att fokusera på resultatet
- Lära sig återvinna material som annars slängs
Vi anpassar upplägget efter åldersgrupp och antal. I våra workshops använder vi oss av en tydlig struktur, men är öppna att diskutera alternativ på upplägg och tematik, vi kan även använda oss av läroplanen och anpassa workshopen till olika ämnen.
Vi behöver en lokal med bord och stolar, helst med tillgång till vatten. Vi kan även hålla workshops utomhus, om väder tillåter. Vid omständigheterna med Covid-19 kan vi hitta möjligheter att utföra workshopen digitalt och på distans.
Det som är bra att tänka på är att ha saxar, lim, penna och papper tillgängligt. Vi uppskattar även om man samlat t-pack i förväg, men inget krav då vi även kommer att ha med oss.
mer info
Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9
Konstworkshop lång (180 min)
Biologi, Samhällskunskap, Religionskunskap, Kemi, Matematik, Geografi, Historia
-
Helklass (30 elever)
Region Värmland
exkl moms (moms 25%)
Skolan bistår med grundläggande material såsom A4 papper, vanliga pennor, saxar och enklare lim. Många projekt behöver få tillgång till projektor och duk för bild-eller filmvisning, även detta bör skolan kunna bistå med.
Konstnären tar med sig allt material som är mer konstnärsspecifikt för projektet och har i sitt arvode 50 kr per elev till detta.
Behövs det mer konstnärspecifikt material utöver det som ingår, så kan man komma överens om att konstnär köper in och tar med sig mot en tilläggskostnad. Detta material kan skolan sedan spara och eventuellt återanvända.
I en del konstprojekt kan konstnär och skola komma överens om att tillsammans med elever samla material att arbeta med vilket kan vara en värdefull del av ett upplägg. Detta bygger på att samla saker som finns att tillgå, på skolan eller hemma, såsom tidningar, kartong, toalettpappersrullar, gamla kläder eller annat som kanske ändå skulle kastas.
Kontakta konstnär för praktiska frågor eller andra överenskommelser. Lägg in bokning@konstdepartementet.se på kopia så att vi vet vad ni kommer överens om och kan hjälpa till att genomföra bokningen sen.