LIVSVIKTIGA INSEKTER

Beskrivning

Av återvunnet material skapar vi med hantverkstekniker skulpturala boplatser åt pollinerande insekter och lär oss om vilka dom är och varför de är så viktiga för oss människor och vad vi kan göra för att hjälpa dom att överleva i en svår tid. Projektet resulterar i funktionella permanenta verk som monteras på skolan eller i skolans närområde. 

Målsättning

-

Tillvägagångssätt

Inkluderar pedagogisk workshop med två konstnärer, material, verktyg, montering, vernissage. 
Vi arbetar i halvklass med större skulpturer som flera klasser tillsammans är med och bygger upp.

Lokalbehov och teknik

Detta projekt kräver bokning av minst 5 klasser/skola. 

Särskilt för detta projekt

Ersättning för resor utanför Malmö tillkommer.

Årskurs

Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasie

Typ av aktivitet

Konstworkshop kort (120 min)

Konstnärlig metod och material

Skulptur, Arkitektur, Lera, Trä

Tema

,

Relaterade skolämnen

Biologi, Slöjd, Svenska, Samhällskunskap

Tillgänglighet

-

Storlek på klass

Halvklass (15 elever)

Konstprojektet kan bokas i:

Region Skåne

Hemort:

Konstnären har sin bas i Region Skåne, notera att reskostnader kan tillkomma.

Pris

7700 kr

exkl moms (moms 25%)

Bra att veta

Skolan bistår med grundläggande material såsom A4 papper, vanliga pennor, saxar och enklare lim. Många projekt behöver få tillgång till projektor och duk för bild-eller filmvisning, även detta bör skolan kunna bistå med.

Konstnären tar med sig allt material som är mer konstnärsspecifikt för projektet och har i sitt arvode 50 kr per elev till detta.

Behövs det mer konstnärspecifikt material utöver det som ingår, så kan man komma överens om att konstnär köper in och tar med sig mot en tilläggskostnad. Detta material kan skolan sedan spara och eventuellt återanvända.

I en del konstprojekt kan konstnär och skola komma överens om att tillsammans med elever samla material att arbeta med vilket kan vara en värdefull del av ett upplägg. Detta bygger på att samla saker som finns att tillgå, på skolan eller hemma, såsom tidningar, kartong, toalettpappersrullar, gamla kläder eller annat som kanske ändå skulle kastas.

Kontakta konstnär för praktiska frågor eller andra överenskommelser. Lägg in bokning@konstdepartementet.se på kopia så att vi vet vad ni kommer överens om och kan hjälpa till att genomföra bokningen sen.

Liknande projekt se alla →