Kick off! Skapande verkstad – Alla bär på en berättelse

Region Stockholm, Region Sörmland, Region Uppsala

Målsättning

Med elevens berättarlust i fokus främjar den här Skapande verkstan språkutveckling, värdegrund och empati. Med stimulerande estetiska lärprocesser i språk-, bild- och gestaltningsövningar kommer eleven att få enkla och användbara verktyg för att berätta sin egen berättelse! Ofta kommer också insikt och förståelse för sig själv och andra med på köpet. Nytta med nöje, som utgår från läroplanen.

Beskrivning

Alla bär en berättelse. Berättarkonsten har genom all tid skapat förståelse för oss själva och andra. Med den här Skapande verkstan står elevens värdefulla berättelse i fokus. Alla ges chans att utforska och uttrycka sig med olika konstnärliga sätt i samverkan, med ord, bild och gestaltning. Främjar såväl den enskilda individens som gruppens utveckling. Forskning visar också att när elever jobbar med dessa estetiska lärprocesser så gynnas inte enbart deras språkutveckling och empati, utan de höjer även sin prestation i skolans kärnämnen.

Som barn- och ungdomsförfattare både ritar och skriver jag och kan erbjuda eleverna den omtyckta kombinationen. Mest omtalade är mina autofiktiva berättelser om Klara, som växer upp i familjehem vilket jag också gjorde. Klara återkommer i flera kapitel- och bilderböcker för olika åldrar. En annan uppskattad bok är Adde Adhd - Bästis med fienden, som handlar om identitet. Jag är dessutom yrkesverksam som grafisk formgivare med lång erfarenhet av tidningsproduktion och omslagsformgivning där bild och text också samverkar. Alla bär en berättelse brukar uppskattas som givande på flera sätt och jätteroligt!

Tillvägagångssätt

Med grundläggande berättarknep har vi en variationsrik workshop med olika tekniker där vi skapar med ord, bild och gestaltning. Anpassat efter er och elevernas behov. Jag kommer till skolan vid ett tillfälle eller flera. Ett undervisningstillfälle blir som en Kick-off. Det är möjligt att fortsätta vidare på egen hand. Vi kan också ses vid fler tillfällen för att fördjupa processen tillsammans. Då hinner vi också gestalta mer och slutföra. Den skapande verkstan anpassas för olika åldrar, och baseras på Läroplanen och Barnkonventionen. Jag finns också på: evaedberg2@gmail.com och www.evaedberg.se

Lokalbehov

Inget speciellt lokalbehov

Bra att tänka på/förberedelser/material

Eftersom jag utgår från elevernas och era behov hörs vi av innan och skräddarsyr innehållet. Ser fram emot att höras: evaedberg2@gmail.com
Välkommen att se mer på www.evaedberg.se

Konstnär
Eva Edberg
Illustratörcentrum
Årskurs
Förskola, Åk 1-3, Åk 4-6, Fritidshem
Typ av aktivitet
Konstworkshop lång (180 min)
Konstform
Konst/Bild/Form
Skolämne
Bild, Svenska
Period
02 september, 2019 - 18 december, 2021
Tillgänglighet
-
Storlek på klass
Helklass (30 elever)Pris
9450 kr exkl moms
8000 kr, arvode
1450 kr, bokningsavgift
Boka aktivitet