KONSTNÄR

Simon Gran Danielsson

Jag heter Simon Gran Danielsson och är konstnär boende i Umeå. Förutom att jobba med konst så har jag kört spårvagn och är med och driver ett galleri som heter Verkligheten och så har jag två barn.

Jag har en Masterexamen i Fri Konst från Konsthögskolan i Umeå 2017 och en Bachelor i Samtidskunst från Kunstakademiet i Tromsø 2015. Innan dess studerade jag måleri vid Göteborgs Konstskola i två års tid.

I min konstnärliga praktik intresserar jag mig mycket för platser och funnet material. Jag kombinerar gärna ihop det och jobbar vidare med platsen och materialet från den platsen. Till exempel så har jag hittat fnöskstickor i skogen bakom mitt hus som jag sedan gjutit av i betong och placerat i stadsrummet på lyktstolpar. Tidigare har jag jobbat med barn och ungdomar i workshopform. Jag har haft kurser i graffiti på Gerlesborgskolan och på Barnas Dag i Tromsø. Jag har haft stängselbroderikurser i ett flyktingboende utanför Kikinda i Serbien och gjort platsingrepp med frigolitskulpturer i Tensta Centrum med tillsammans med Tensta Konsthalls sommarkollo.

profile image
HEMORT

Region Västerbotten

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Nord