Utvecklade från ett konstpedagogiskt perspektiv

Den 27:e september deltar Konstdepartementet i kulturutbudsdagen på CulTUREN i Västerås. Konstnären Klara Östlund håller i konstprojektet Våra känslor kommer till liv där barn 8-11 år får animera med lera. Konstnären Andreas Pettersson håller sitt nya konstprojekt Vem är konstnären? för barn i åldern 8-11 år. Konstdepartementet är på plats under dagen och ser fram emot att få prata om konstens roll för barn och unga med er!

Att boka projekt

Det ska vara lätt för dig att ge dina elever samskapande konst- och kulturaktiviter. Konstdepartementet ser till att det är det! För att göra en intresseanmälan för bokning klickar du in dig på det projekt du är intresserad av och sedan på knappen bokningsförfrågan. Har du frågor eller vill ha hjälp? Hör av dig till oss på bokning@konstdepartementet.se!

Här kan du läsa mer om hur det går till att boka konstprojekt hos oss, och vad som händer under och efter projektet.

Varmt välkommen att läsa mer om projekten nedan.


Utvalda projekt – region Västmanland

Skapa med lera, måla fult och upptäck vad som finns under våra fötter. Här ser du alla våra speciellt utvalda och pedagogiskt framtagna projekt.

Våra känslor kommer till liv
Stockholm, Västmanland, Fritidshem, Åk 4-6, Åk 7-9, Åk 1-3,
På djupet med lera
Västmanland, Förskola, Fritidshem, Åk 1-3, Åk 4-6,
Den fria konstklubben: Allas rätt att skapa
Västmanland, Åk 4-6, Åk 7-9,
Måla fult
Västmanland, Åk 1-3, Åk 7-9, Åk 4-6,
Den varma världen
Västmanland, Stockholm, Dalarna, Örebro län, Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasium,
Summan av trasiga saker
Västmanland, Örebro län, Värmland, Dalarna, Åk 1-3, Åk 4-6, Fritidshem,
Den fria konstklubben möter: Ivan Aguéli
Västmanland, Åk 4-6, Åk 7-9,
Under våra fötter
Västmanland, Förskola, Åk 1-3, Åk 4-6, Fritidshem,

Möt några av konstnärerna

”Jag har rest mycket runt om i världen under min uppväxt. Redan i USA utbildade jag mig till grafisk formgivare. I Sverige har jag bland annat jobbat 17 år som konstgrafiker, ett arbete som går ut på att i nära samarbete med andra konstnärer framställa upplagor av grafiska blad.”

Mitchell Ward

Konstnär

Mer om Mitchell Wards projekt
”Jag arbetar mest med skulptur, textil, film och performance. Skulpturerna skapar en kontrast till ”livet” där all hastighet, ångest och buller ger en illusion av att harmonier inte längre existerar.”

Iryna Hauska

Konstnär

Mer om Iryna Hauskas projekt
”I min praktik jobbar jag med lera på olika sätt, både keramiskt och i stop motion-animation. Mitt skapande utgår från ett bearbetande av känslor och upplevelser, där mötet med andra människor och mötet med mig själv är en stor inspirationskälla.”

Klara Östlund

Konstnär

Mer om Klara Östlunds projekt