1

Hitta och boka konstprojekt

  • Hitta och välj ett projekt utifrån skolans behov. Filtrera sökningen utifrån region, arbetsmetoder, material och årskurs eller bläddra bland våra olika teman.
  • När du har valt ett projekt klickar du på knappen ”Bokningsförfrågan” på projektets sida och fyller i formuläret.
  • Dags att söka Skapande skola? Vi hjälper dig! Mer information hittar du här.
  • Vill du boka flera konstprojekt på samma gång, skräddarsy projekt till särskilda behov, en specifik idé eller till en annan årskurs än den som står angiven i projektet? Vi hjälper dig. Hör av dig till oss här!

2

Dags för projektet!

  • När bokningsformuläret är inskickat ser vi till att koppla ihop dig med konstnären. Ni går sedan igenom datum och tid för besöket, samt material- och eventuella resekostnader. Det är också ett tillfälle för er att diskutera anpassningar, förväntningar och andra detaljer kring besöket.
  • När det är dags att genomföra projektet är det viktigt att det finns en kontaktperson för konstnären som vet vilka lokaler som ska användas och vilka elever som ska delta. En ansvarig lärare behöver vara på plats under hela projektets gång.

3

Fakturering och utvärdering

  • Efter att konstprojektet har genomförts fakturerar Konstdepartementet er enligt överenskommelse.
  • Här finns tillfälle att utvärdera samarbetet – Konstdepartementet utvecklas ständigt i samklang med era behov och idéer!

PRISER OCH PROJEKT

Våra priser är baserade på arvodesrekommendationer från KRO (Konstnärernas Riksorganisation) och KLYS (Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd). Utöver detta tillkommer materialkostnader och resekostnader.

Alla våra projekt ges av professionella utövare inom olika konstområden för bild- och form och är anpassade efter läroplanen och inom ramen för Skapande skola. De stärker elevernas visuella litteracitet, det vill säga förmågan att på ett effektivt sätt kunna förstå och använda bilder och andra visuella representationer.

Här är några av våra konstprojekt

Skapa en skoltidning
Stockholm, Sörmland, Uppsala, Fritidshem, Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasium,
COLLAGE ©
Sno med stil ©
Stockholm, Gävleborg, Uppsala, Sörmland, Förskola, Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, Fritidshem, Gymnasium,
Kontextkollage. Hur berättar bilder?
Skåne, Blekinge, Halland, Västra Götalandsregionen, Åk 7-9, Gymnasium,
Var gömmer sig inspirationen?
Uppsala, Sörmland, Östergötland, Jönköpings län, Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasium,
Sagor, nöd och haiku
Västra Götalandsregionen, Åk 4-6, Åk 7-9, Åk 1-3,
Under våra fötter
Västmanland, Förskola, Åk 1-3, Åk 4-6, Fritidshem,
Med kroppen som verktyg
Stockholm, Uppsala, Förskola, Åk 1-3, Fritidshem, Åk 4-6, Åk 7-9,
Mobil
Härifrån till framtiden
Skåne, Halland, Åk 4-6,

Boka ett projekt

Boka en konstnär till din klass eller grupp! Sök bland alla våra konstprojekt, eller hör av dig till oss om du vill ha hjälp med ett skräddarsytt uppdrag.

Upptäck olika teman

Se alla teman

Konsthistoria

Hur kan konstnärer ur historien ge ett nytt perspektiv på vår egen tid och plats? Konstnärer har ofta gått emot sin samtids förväntningar på både […]

Läs mer

Våra känslor

I en konstnärlig process möter vi många känslor. Det kan vara upprymdhet och nyfikenhet, osäkerhet och ilska – i stort sett alla känslor som är […]

Läs mer

Du i naturen

Oavsett var vi bor är vi en del av det vi kallar naturen. Vi samsas på planeten med träden, myrorna, fåglarna, hundarna, vinden och vattnet. […]

Läs mer
Se alla teman