Paus i publiceringar en period

Tack alla som är med som konstnärer hos Konstdepartementet.se. Det börjar röra på sig med bokningar vilket är glädjande!

Nu behöver vi hitta tid till att förädla och utveckla utbudet till skolorna. Därför gör vi PAUS i arbetet med att publicera nytt under en period fram till september. Då återkommer vi med nya riktlinjer, bättre verktyg för er och en uppdaterad webbplats.

Frågor om detta?

Nu är vi tre som arbetar på Konstdepartementet, alla på deltid.  Maila någon av oss!

Stina Bülow   Josefina Björk   Camilla Eltell 

 


Mål att stärka samtidskonstens värde i skolan

Konstdepartementets mål är att höja medvetenhet om värdet av möten med professionella bild- och formkonstnärer. Att ge mer utrymmen för konstnärer att arbeta aktivt inom viktiga samhällsteman eller personliga, mellanmänskliga teman som kan vara svåra att prata om inom det ordinarie skolschemat.

Konstens metoder är också starka redskap för utveckling av seendet och nya kunskapsvägar. Genom konst ges barn och unga metoder att navigera, finna lösningar och befinna sig i ständig förändring, egenskaper som är viktiga i vårt allt mer komplexa och utmanande samhälle. 

För dig som är konstnär

Hos konstdepartementet benämner vi er förenklat som konstnärer. Medvetna om att era professioner rör sig mellan allt från serieteckning, illustration, design, foto och film, till alla former av konsthantverk och fria konstnärsskap. 

Att presentera bild- och formkonstnärer så här brett på en samlande plattform ser vi som en styrka. Det ger skolor ett värdefullt utbud inom skilda konstnärliga områden som annars är underrepresenterade när det kommer till kulturaktiviteter i skolan. 

Det här är saker vi vill förtydliga och förstärka och vi hoppas att många av er vill vara med fortsatt framåt!

Open call i Region Skåne

Gå till sidan