Aktuellt

Open Call

Konstdepartementet är en nationell produktionsplattform för konstprojekt i skolan. Vi vill utveckla skolan som konstrum och ge elever i hela Sverige viktiga konstupplevelser och samtidigt skapa spännande uppdrag för bild- och formkonstnärer.

Utveckla konstprojekt för skolan

Vi söker nu Dig, bild- och formkonstnär i Västmanland som vill översätta din konstnärliga praktik till ett skoluppdrag. Vi erbjuder 7 arvoderade platser till en heldagsutbildning den 29 november på Aguelimuseet i Sala, enskild handledning den 6 eller 7 december och avlutningswebinar den 12 eller 13 december via zoom. Deadline för färdiga projekt är den 18 december. Närvaro under dessa datum är ett krav för att antas till utbildningen.

Under utbildningen får vi se exempel på andra konstnärer som har arbetat processuellt med barn och unga, vi lär oss om skoluppdragets riktlinjer och vi träffar konstnärer som arbetat mycket i skolan. Efter utbildningsdagen erbjuder vi individuell handledning i utvecklingen av ditt egna skolprojekt. När projektet är klart läggs det upp på den digitala plattformen konstdepartementet.se. Konstdepartementet marknadsför och förmedlar sedan uppdragen till Region Västmanlands alla skolor och kultursamordnare. Genomförd utbildning och publicerat projekt arvoderas med 8775 kr (f-skatt, ex moms).

För att medverka i utbildningen behöver du vara professionell bild- och formkonstnär och ha minst 3 års högre konstnärlig utbildning eller fem års arbetslivserfarenhet inom yrket. Du behöver inte vara medlem i någon av våra centrumbildningar för att ansöka, men för att delta i utbildningen och förmedlas genom Konstdepartementet krävs det att du tecknar medlemskap.

Så här ansöker du

– Skicka kort beskrivning av ditt konstnärskap (max 2000 tecken)

– Berätta kort vad du är intresserad av att undersöka tillsammans med barn och unga (max 1000 tecken)

– Länka till tidigare arbeten, alternativt bifoga pdf (max 10 mb)

Ansökan skickas senast den 13 november till opencall@konstdepartementet.se

För frågor maila: opencall@konstdepartementet.se

Konstdepartementet drivs av centrumbildningarna inom bild- och form:
Centrum för fotografi, Illustratörcentrum, Konsthantverkscentrum och Konstnärscentrum.

Liknande artiklar se alla →

Postkodstiftelsen om samarbetet

2022-10-31 | Aktuellt

Vi på Konstdepartementet är väldigt glada över samarbetet med Postkodstiftelsen. Nu har vi stöd i arbetet att komma vidare ut med vår mission att koppla samman fler bild- och formkonstnärer och deras samskapande konstprojekt med barn och unga i skolan.

Läs mer →