Det stora lilla

Region Stockholm, Region Örebro län, Region Skåne

Målsättning

Under workshopen ska eleven få lära sig att se de små detaljerna i världen, över våra huvuden och under våra fötter.
Det främsta målet med workshopen är att få deltagaren att inse hur stor denne är i världen, och samtidigt så väldigt litet allting är i det ”oändliga” universum vi befinner oss i.

Beskrivning

Vad har egentligen en sten för former inom sig, hur ser ett löv ut under ett förstoringsglas och hur ser egentligen ett pollenkorn ut på blommans pistiller?
När vi lägger märke till dessa små men ack så viktiga detaljer så öppnar universum upp sig, överallt.

Vi går tillsammans ut i naturen, skogen, parken eller bara på skolgården för att titta närmare på växter, smådjur, kryp, gruskorn, små vattenpölar och annat som eleverna finner intressant. Vi tar med oss förstoringsglas, luppar och möjligen mikroskop för att sedan göra teckningar i stort format av de föremål och former som vi hittar utomhus. Om det är dåligt väder så tar vi med oss sakerna in i klassrummet för att teckna inomhus istället.

I slutändan kan vi göra en liten utställning eller publikation med teckningarna och möjligen små texter som beskriver vad eleverna har fått med sig utav workshopen.

Tillvägagångssätt

Eleverna har med sig papper och pennor för att rita teckningarna och göra notiser över vad de hittat i naturen. Om förstoringsglas, luppar och mikroskop finns tillgängliga på skolan så är det toppen men annars kommer jag överens med läraren om hur vi kan ordna fram dessa verktyg och hjälpmedel.

Lokalbehov

En vägg i klassrum eller korridor är tillräckligt för att genomföra utställningen. Om vitrinskåp finns tillgängligt för att presentera föremålen som är avbildade så kan det vara extra roligt för eleverna och åskådarna.

Bra att tänka på/förberedelser/material

Vi kan höras i god tid innan workshop för att stämma av om verktyg och hjälpmedel som till exempel förstoringsglas. Allt går att ordna!

Konstnär
Johan Ibrahim Adam
Konstnärscentrum Öst
Årskurs
Förskola, Fritidshem, Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasie
Typ av aktivitet
Konstworkshop kort (120 min)
Konstform
Konst/Bild/Form
Skolämne
Biologi, Bild
Period
26 oktober, 2020 - 31 december, 2021
Tillgänglighet
-
Storlek på klass
Helklass (30 elever)Pris
8450 kr exkl moms
7000 kr, arvode
1450 kr, bokningsavgift
Boka aktivitet