Tillbaka till konstnärer

Johan Ibrahim Adam

Region Stockholm Region Örebro län Region Skåne

Konstnärscentrum Öst

Kort om mig

Jag är född och uppvuxen i Örebro i en stor familj med föräldrar från Sverige och Sudan. De senaste fyra åren har jag studerat konst i Amsterdam men nu har jag alldeles nyligen flyttat hem till Sverige för att fortsätta min karriär som konstnär.
Jag har tidigare anordnat workshops för såväl barn som vuxna inom muralmåleri och teckning.
Mitt mål är att leda varje deltagare till en plats där denne får syn på sin egen potential och hittar sitt eget sätt att skapa.

Så här arbetar jag

Mina konstnärliga metoder kretsar främst kring måleri men de senaste tre åren har jag även arbetat med glasblåsning och textila arbeten för att bygga installationer där jag kombinerar flera olika metoder och tekniker.

Jag har genomfört workshops för barn, ungdomar och vuxna där vi tillsammans har byggt och målat väggar med akrylfärg, sprayfärg och pennor - workshops i fritt tecknande på stora ytor, samt workshops där vi studerat och avbildat växter och smådjur genom förstoringsglas och mikroskop.

Jag inspireras av livet på, inuti och omkring mig, precisionen i naturen och vetenskaplig forskning och av öppenheten i spirituellt tänkande, musik och livet självt.
Jag leker med små detaljer tills de förvandlas till storslagna idéer. Ibland är det enorma tankar som i slutändan blir näst intill obefintliga. Leken genomförs med en mängd olika material och medier såsom måleri, glas, textil och poesi.

Mitt konstnärliga arbete utforskar individuella och kollektiva erfarenheter och kombinerar fakta och fiktion, och rör vid sociologiska ämnen. Jag tänker på vad vår historia och politik berättar för oss, med målet att beröra allvarliga ämnen med en lekfull syn för att granska vår samhällsvision.

Utbildning eller väg in i yrket

Kandidatexamen Fri konst och Design, Gerrit Rietveld Academie, Nederländerna, 2016-2020
Förberedande utbildning Fri konst, Örebro Konstskola, 2014-2016
Barn och skräckfantastik, Linneuniversitetet, 2016

Skoluppdrag av Johan Ibrahim Adam

Det stora lilla

Region Stockholm, Region Örebro län, Region Skåne

Förskola, Fritidshem, Åk 1-3, Åk 4-6, Åk 7-9, Gymnasie

Konstworkshop kort (120 min)

Konst/Bild/Form

Biologi, Bild