KONSTNÄR

Johan Ibrahim Adam

Jag är född och uppvuxen i Örebro i en stor familj med föräldrar från Sverige och Sudan. Jag har tidigare studerat konst i Amsterdam men nu har jag flyttat hem till Sverige igen och tar min masterexamen från Konstfack 2023.
Jag har tidigare anordnat workshops för såväl barn som vuxna inom måleri och teckning.
Mitt mål är att leda varje deltagare till en plats där denne får syn på sin egen potential och hittar sitt eget sätt att skapa.

Masterutbildning CRAFT!, glas och keramik, Konstfack, Stockholm, 2021-2023
Kandidatexamen Fri konst och Design, Gerrit Rietveld Academie, Nederländerna, 2016-2020
Förberedande utbildning Fri konst, Örebro Konstskola, 2014-2016
Barn och skräckfantastik, Linneuniversitetet, 2016

Mina konstnärliga metoder kretsar främst kring måleri men på senare år har jag även utforskat glasblåsning och textila arbeten för att bygga installationer där jag kombinerar flera olika metoder och material.

Jag har anordnat och genomfört workshops för barn, ungdomar och vuxna där vi tillsammans har byggt och målat väggar med akrylfärg, sprayfärg och pennor – workshops i fritt tecknande på stora ytor, samt workshops där vi studerat och avbildat växter och smådjur genom förstoringsglas och mikroskop.

Jag inspireras av livet på, inuti och omkring mig, precisionen i naturen och vetenskaplig forskning och av öppenheten i spirituellt tänkande, musik och livet självt.
Jag leker med små detaljer tills de förvandlas till storslagna idéer. Ibland är det enorma tankar som i slutändan blir näst intill obefintliga. Leken genomförs med en mängd olika material och medier såsom måleri, glas, textil och poesi.

Mitt konstnärliga arbete utforskar individuella och kollektiva erfarenheter och kombinerar fakta och fiktion, och rör vid sociologiska ämnen. Jag tänker på vad vår historia och politik berättar för oss, med målet att beröra allvarliga ämnen med en lekfull syn för att granska vår samhällsvision.

profile image
HEMORT

Region Stockholm

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Öst

PROJEKT