Tillbaka till konstnärer

Karin Ahlin

Region Stockholm

Illustratörcentrum

Kort om mig

Mitt namn är Karin Ahlin och jag driver storytelling-studion Studio Ahlin. Mina workshops brukar kretsa kring berättande i olika former och ha fokus på lust och ett kreativt bejakande. Jag anpassar alltid upplägget efter ålder och grupp. Ni är välkomna att kontakta mig för att tillsammans skapa en så bra workshop som möjligt och som passar era behov.

Så här arbetar jag

Med en masterutbildning i Storytelling och en kandidatutbildning i Textil, båda från Konstfack, har jag arbetat både med design för tygmönster, broderade historier och berättande för film och bok. Idag arbetar jag både som författare och bildberättare. Inom det kreativa fältet har jag jobbat med allt från animation och dokumentärfilm till att göra bilderböcker och illustration, oftast med barn som målgrupp.

Den röda tråden i det jag gör är alltid berättandet, men jag jobbar också med att inspirera andra att berätta sina historier. Under flera år har jag undervisat i animation och berättande, både för barn, vuxna och studenter. Det bästa med det pedagogiska arbetet, är när det börjar bubbla av kreativitet i klassrummet och nya historier växer fram – oavsett material och teknik.

Utbildning eller väg in i yrket

– Masterutbildning Storytelling, Konstfack
– Kandidatutbildning Textil, Konstfack
– Högskolepedagogik, Konstfack
– Barnbokskritik, Svenska Barnboksinstitutet
– Creative Writing, Malmö högskola
– Att bilderboksberätta, Högskolan för Design och Konsthantverk
– Konstnärlig grundutbildning, Umeå Konstskola
– Textila Uttryck, Umeå universitet
– Att berätta för film, Manuspiloterna
– Retorikkurs, Företagsakademin
– Skapande Musik, Umeå universitet
– Musikpedagogik, Umeå universitet

Skoluppdrag av Karin Ahlin

Berättarworkshop: Vad vi hittar på marken!

Region Stockholm, Region Gotland, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland, Region Gävleborg, Region Dalarna, Region Västmanland, Region Örebro län

Förskola, Åk 1-3, Åk 7-9, Gymnasie, Åk 4-6, Fritidshem

Konstworkshop kort (120 min)

Konst/Bild/Form

Bild, Svenska, Samhällskunskap, Slöjd