KONSTNÄR

Felice Hapetzeder

Felice Hapetzeders arbete kan läsas som ett uttryck för en egensinnig röst: konsten som oberoende kanal. Hans videoverk undersöker hur plats och historia påverkar individen och skapas bland annat genom kollektiva kreativa processer. Han har arbetat med ungdomar i en rad projekt och driver även Samtidskonst i Bro samt tre arbetsplatskonstföreningar dit han bjuder in konstnärer att hålla separatutställningar.

MFA Konstfack 2002
Kungl. Konsthögskolan projektelev 2002-2003 och Konstvetenskap Stockholms Universitet.

Jag arbetar med att skapa engagerande videoverk, undersöka videokonstens möte med rummet och att tolka och uppmana till konstnärliga samarbeten – inom etablerade konstsammanhang såväl som i sammanhang där samtidskonsten inte funnits tidigare. Jag har deltagit i en rad internationella festivaler och i utställningar både i Sverige och internationellt. Under 2018 arbetade jag med ett videoverk i samarbete med en skådespelare och en musiker. Det var mitt första dramatiserade arbete men spelar med relationen mot dokumentärt berättande och har visats bland annat på stora scenen i Kungsängens kulturhus. Jag intresserar mig för hur plats och historia påverkar individen; skildrat genom videoverk, installationer samt arbete i workshops, varifrån delar ofta integreras i slutliga verk.

Bland mina projekt med ungdomar kan nämnas det egna projektet Tusen bilder, Bästa Biennalen i relation till min separatutställning på Ifö Center Konsthall (5 okt till 20 november 2019), separatutställningen En videokonsthistoria på Galleri 54 2017 i Göteborg med ungdomar som videokollektivmedlemmar, samt Skapande skolaprojekten Sculptural Pavilion 2016 och Tidskapsel i Jordbro.

profile image
HEMORT

Region Stockholm

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Öst

PROJEKT