Tillbaka till konstnärer

Felice Hapetzeder

Region Stockholm

Konstnärscentrum Öst

Kort beskrivning

Felice Hapetzeders arbete kan läsas som ett uttryck för en egensinnig röst: konsten som oberoende kanal. Hans videoverk undersöker hur plats och historia påverkar individen och skapas bland annat genom kollektiva kreativa processer. Han har arbetat med ungdomar i en rad projekt och driver även Samtidskonst i Bro samt tre arbetsplatskonstföreningar dit han bjuder in konstnärer att hålla separatutställningar.

Beskrivning av ditt konstnärskap

Jag arbetar med att skapa engagerande videoverk, undersöka videokonstens möte med rummet och att tolka och uppmana till konstnärliga samarbeten - inom etablerade konstsammanhang såväl som i sammanhang där samtidskonsten inte funnits tidigare. Jag har deltagit i en rad internationella festivaler och i utställningar både i Sverige och internationellt. Under 2018 arbetade jag med ett videoverk i samarbete med en skådespelare och en musiker. Det var mitt första dramatiserade arbete men spelar med relationen mot dokumentärt berättande och har visats bland annat på stora scenen i Kungsängens kulturhus. Jag intresserar mig för hur plats och historia påverkar individen; skildrat genom videoverk, installationer samt arbete i workshops, varifrån delar ofta integreras i slutliga verk.

Bland mina projekt med ungdomar kan nämnas det egna projektet Tusen bilder, Bästa Biennalen i relation till min separatutställning på Ifö Center Konsthall (5 okt till 20 november 2019), separatutställningen En videokonsthistoria på Galleri 54 2017 i Göteborg med ungdomar som videokollektivmedlemmar, samt Skapande skolaprojekten Sculptural Pavilion 2016 och Tidskapsel i Jordbro.

Utbildning

MFA Konstfack 2002
Kungl. Konsthögskolan projektelev 2002-2003 och Konstvetenskap Stockholms Universitet.

Skoluppdrag av Felice Hapetzeder

Tusen bilder

Region Stockholm, Region Uppsala, Region Sörmland

Åk 7-9, Gymnasie

Konstworkshop lång (180 min)

Film, Foto, Konst/Bild/Form

Bild, Teknik