Konstnärscentrum Öst

Kajsa G Sjölén

Kajsa G Sjölén arbetar som konstnär, pedagog och verksamhetsutvecklare. Produktionen består i teckning, måleri, poesi, interaktiva skulpturer och händelser. Ofta finns där ett stort allvar som balanseras med humor.
Kajsa är van att arbeta pedagogiskt med både barn och vuxna inom konst och slöjd, och hon har drygt tio års erfarenhet av Skapande Skola -projekt i olika former. När vi skapar med våra egna händer, erövrar vi färdigheter som gör att vi lättare kan skapa våra egna liv.

Så här arbetar jag

Mina verk pendlar mellan allvar och lek. Jag skriver, tecknar, bygger, förhandlar och förvandlar. Det blir mycket teckning och text, men också karuseller, maskiner, skulpturer och händelser. Motorn i allt är att på något sätt använda nyfikenheten som ett sätt att kunna hantera världen. Enkelheten i att pröva sig fram med egna händer. Just nu är jag upptagen av saker som rör sig, handgripliga konstruktioner, barns upptäckande och nyfikenhet. Hur kan vi rusta barnen, och oss själva för det gungfly som världen är? Är nyfikenhet på det okända det enda vapnet mot den här världen?

Utbildning eller väg in i yrket

Jag är utbildad vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam och Gerlesborgsskolan i Stockholm. Även Konstpedagogik l vid Stockholms Universitet, och ”Pedagogik, ämnesdidaktik för konstnärer” på Konstfack samt utbildad slöjdhandledare.

Hemort:

Region Uppsala

Jag kan ta uppdrag i:

Region Uppsala

Referensarbeten och kontaktvägar

Kajsa G Sjöléns projekt se alla →