Konstnärscentrum Syd

Sahar Alkhateeb

Jag är en palestinsk konstnär som bor i Malmö. Jag har bott i Sverige i tio år och tycker om årstiderna här. Jag pratar svenska så mycket som möjligt, men med unga människor brukar jag blanda med engelska.

Så här arbetar jag

Min första konstworkshop med unga var i Helsingborg på en mötesplats för unga Hbtqia+ personer, det var jättekul, vi gjorde flera skisser och målningar och efter tre månader hade vi utställning. Det var en meningsfull upplevelse och jag valde att fortsätta. Jag har gett workshops i skolor och på ungdomsgårdar.
Jag tycker att konsten är ett av världens språk och när min svenska inte är perfekt, blir den en relation till de unga. I vanliga fall frilansar jag som konstnär. Jag bygger stora installationer på plats med begagnade möbler. Jag har haft flera utställningar på större museer (Malmö konstmuseum, Uppsala konstmuseum bl.a) och små gallerier. Också utomlands (bl.a i Köpenhamn och Tartu). Ibland arbetar jag utomhus, med offentlig konst.

Utbildning eller väg in i yrket

2021 MFA in Konstfack Art school / Stockholm, Sweden
2013 BA in Contemporary Art at the International Academy of Art/Palestine
2010 Diploma Teaching and Fine Art at The Technical Palestinian collage / Palestine
2005 Ramallah secondary school in Ramallah /Palestine

Hemort:

Region Skåne

Jag kan ta uppdrag i:

Region Stockholm, Region Uppsala, Region Kalmar län, Region Blekinge, Region Skåne, Region Örebro län, Region Dalarna, Region Norrbotten

Referensarbeten och kontaktvägar

Sahar Alkhateebs projekt se alla →