KONSTNÄR

Anna Brag

Jag bor i Malmö och arbetar som konstnär, med teckning, skulptur och måleri. Mitt hus är också min ateljé, där livet och konsten går hand i hand. Jag tycker mycket om djur och har en hund och en häst . Jag ställer ut på konsthallar och gallerier i Sverige och utomlands och har gjort ett tiotal offentliga gestaltningar i Sverige. 2006-2018 arbetade jag som lärare på Malmö Högskola.

Jag bestämde mig tidigt för att arbeta som konstnär och började en förberedande konstskola direkt efter gymnasiet. Därefter utbildade jag mig på skulpturavdelningen på Statens Konstakademi i Oslo. Några år senare gick jag en termin på DI (Dramatiska Institutet) och läste interaktiva medier samt en termin på Valands Konsthögskola ”Pilotkurs Konst och forskning”. Under de senaste 30 åren har jag varvat min konstnärliga praktik med undervisning. 2006-2018 arbetade jag halvtid som lektor i rumslig gestaltning på Malmö Högskola. Sedan jag slutade där har jag arbetat på heltid med mitt konstnärskap som jag driver som enskild firma. Under hösten 2022 håller jag workshops tillsammans med Drömmarnas Hus på skolor runt omkring i Skåne.

Jag arbetar främst med teckning, skulptur och måleri, men även med installation, animation och platsspecifik konst. När jag gör offentlig konst arbetar jag gärna med mosaik. Mitt motiv och min inspiration kommer från vardagen och det som omger oss. Jag är intresserad av rum och rumslighet och tecknar rummen jag bor i och tingen som omger mig. Själva tecknandet är en övning i närvaro, uppmärksamhet och koncentration. Bilderna jag gör är ett slags teckningsmåleri, där linjer och ytor samspelar och ligger som lager på lager. Jag gör även rumsteckningar direkt på väggen, där nya rum kan öppna sig.

profile image
HEMORT

Region Skåne

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Syd

PROJEKT