KONSTNÄR

Mia Hultgren

Mia Hultgren bor i Malmö och arbetar som textilkonstnär, designer och konstpedagog. I mötet med barn och ungdomar drivs hon av skaparlust och undersökande. Där man i dialog funderar, skapar och lär tillsammans.

2016 – 2018
MA – Textil Mixed Media
Royal College of Art (uk),

2012 – 2015
BA – Textil
Den Kongelige Danske Kunstakademiets skoler for Kunst – Designskolen (dk)

2010 – 2012
Förberedande utbildning inom konst, design och arkitektur
Lunds konst/designskola (se)

Jag har god erfarenhet av pedagogiskt arbete, både från skola och som konstpedagog. Utbildad inom det textila fältet, med Master från Royal College of Art i London, och arbetar med utställningar, konstuppdrag och uppdrag riktade mot design.

Inom konstnärlig pedagogisk verksamhet har jag god erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldrarna 6-18 år. Jag har arbetat som textilslöjdslärare på grundskola. I arbetet som konstpedagog på museum håller jag workshops och visningar av utställningarna. Jag undervisar på kvällskurser i konst, måleri och teckning. Samt håller föredrag och artist talks vid sidan av arbetet som konstnär.

Min konstnärliga process föds ur en nyfikenhet. Jag har ett utforskande och experimenterande arbetssätt, alltid med materialet i fokus. Jag drivs av en lust att testa möjligheter och begränsningar i både tekniker och material. I mitt konstnärliga arbete förhåller jag mig till insamlad inspiration från ytor och texturer. Från besökta platser, både i staden och naturen. Där jag fascineras av texturer och repetitiva mönster.

profile image
HEMORT

Region Skåne

CENTRUMUTBILDNING

Konsthantverkscentrum

Konstnärscentrum Syd

PROJEKT