KONSTNÄR

Pia Högman

Hej, mitt namn är Pia. Jag är 34 år, bor i Malmö men är uppväxt i Gävle.
Jag är mamma till en fyraåring som älskar att pyssla och bygga figurer i olika material.

Utbildad vid The Royal Danish Academy of Fine Arts, Design Academy Eindhoven, Götreborgs Universitet (HDK) och Hällefors Folkhögskola.

Mitt namn är Pia Högman och jag är bosatt i Malmö. Jag är en formgivare med ett stort intresse för att utforska traditionella material och tekniker. Genom att tillämpa äldre metoder i moderna sammanhang vill jag utforska och lära av ett historiskt sätt att skapa. Mitt arbete är ofta praktiskt, med en närhet till materialet genom hela processen. Jag experimenterar och utforskar nya sätt att använda traditionella tekniker med hållbara, lokala eller på andra sätt intressanta material.

Sedan 2018, då jag tog examen från The Royal Danish Academy of Fine Arts, driver jag min egen designstudio där jag tillverkar objekt för utställning och försäljning, jag tar mig även an frilansuppdrag i designrelaterade projekt.

Samtidigt driver jag projektet Nomadisk Paviljong som för andra året i rad beviljats medel från Nämnden För Hemslöjdsfrågor. Nomadisk Paviljong är ett tvärdisciplinärt konstprojekt med syftet att ge utrymme för en dialog om hantverksfrågor, skogsbruk och minoritetskulturer. Projektet medverkar i den fleråriga vandringsutställningen Falnande Språk – ur Finnskogen.

profile image
HEMORT

Region Skåne

CENTRUMUTBILDNING

Konsthantverkscentrum

PROJEKT