KONSTNÄR

Sarah Kläpp

Jag heter Sarah Kläpp och är en serietecknare, illustratör och konstnär som bor och arbetar i Malmö. Arbetar gärna med ordlösa serier och teckning men även skulptur och installationer. I tryck finns mina verk i formen av böcker, antologier, tidskrifter, osv, och inkluderar serieromanen ”What We Knew” och bilderboken “Ichabod Kvick och Järnbläckfisken”. Jag har mer än 10 års erfarenhet av att sätta samman och hålla i kurser och workshops om bild och berättande för barn, unga och vuxna.

Serieskapare, konstnär och illustratör utbildad på Serieskolan i Malmö. Även studier i Grafisk Design och Illustration på Östra Grevie.

Jag är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Bor och arbetar i Malmö där jag även avslutade min utbildning på Serietecknarskolan 2011.

Har därefter visat i separat- och grupputställningar, i Sverige och internationellt. I tryck finns mina verk i formen av böcker, antologier, tidskrifter, osv, och inkluderar serieromanen ”What We Knew” och bilderboken “Ichabod Kvick och Järnbläckfisken”.

Jag har även mer än 10 års erfarenhet av att sätta samman och hålla i kurser, workshops och föreläsningar i olika former av konst och berättande, både på plats och digitalt. Detta inkluderar också workshops och kurser för barn och unga t.ex för Studieförbundet Vuxenskolan och Laholms stadsbibliotek.

Som illustratör, konstnär och serietecknare har jag erfarenhet av att arbeta riktat till barn och unga med illustrationer, konstnärliga gestaltningar för skola och förskola, installation och konstnärligt framträdande för barn och serier (t.ex antologin “I hjärtat av Malmö” som gavs ut till alla gymnasieelever i Malmö).

Teckningen är ofta en grund i mitt skapande men min praktik är multidisciplinär och inkorporerar även tredimensionella verk som skulptur och installationer.

Mina serier karaktäriseras av användningen av tusch där små upprepande linjer breder ut sig och täcker papprets yta, en Horror Vacui med sin strävan efter att fylla och definiera. Jag arbetar gärna med ordlösa serier där bilden för berättelsen framåt, ett metaforiskt bildberättande där inre tillstånd gestaltas i yttre miljöer.

Det viktiga för mig är inte det konkreta och riktiga, utan en bildvärld som speglar hur det känns att existera i världen. I drömlika verk där fiktion och verklighet möts, och det bisarra och det vackra smälter samman, återkommer teman av symbolism, ockultism, folktro, animism och det undermedvetna.

Världen av mina verk och mitt skapande är inte ett enskilt medium eller en singulär process. Jag arbetar oftast i sammanhållna projekt med ett flertal verk i varierande utförande grupperade kring en tematik och sammanlänkade genom avvägningar i presentationen.

profile image
HEMORT

Region Skåne

CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum

Konstnärscentrum Syd

PROJEKT