KONSTNÄR

Mitchell Ward

Jag är född i USA och har bott i Sverige i 30 år. De senaste 12 åren i Köping. Jag har rest mycket runt om i världen under min uppväxt och har förståelse för olika kulturer. Redan i USA utbildade jag mig till grafisk formgivare. I Sverige har jag bland annat jobbat 17 år som konstgrafiker, ett arbete som går ut på att i nära samarbete med andra konstnärer framställa upplagor av grafiska blad. Men i min själ har jag alltid varit skulptör.

I USA studerade jag Visual Communications på The Art Insitute of Dallas, Dallas Texas, och Intaglio Printmaking på Pratt Institute of Art, Seattle Washington. Under åren som konstgrafiker utvecklade ytterligare min kunskap om färg och form genom samarbeten med många av våra svenska professionella konstnärer men även konstnärer från andra länder.

Nyligen avslutade jag en större staty – en människa i naturlig storlek, som var ett offentligt uppdrag. I mitt konstnärliga arbete ägnar jag mig dock inte enbart åt figurativa former utan även tredimensionella, geometriska former och livets kretslopp i naturen. Det kan gå till så att jag utgår från en livsform som jag förstorar och arbetar med i olika variationer, ofta i längre serier och i olika stadier av deras utveckling. Till exempel ekollon som skjuter skott, små saker som larver, puppor och roly poly. Som konstgrafiker hade jag kortare kurser i screentryck för elever i min verkstad och på uppdrag för vuxna grupper. Jag har även varit tränare för mina egna barns ungdomslag i innebandy och fotboll.

profile image
HEMORT

Region Västmanland

CENTRUMUTBILDNING

Konstnärscentrum Mitt

PROJEKT