KONSTNÄR

Mattias Olsson

Jag arbetar som konstnär, illustratör och workshopledare.
Tillsammans med fru, två barn samt vovve bor jag numera i Höganäs.
Här arbetar jag i min ateljé med att illustrera barnböcker, måla olja och trycka grafik.

Jag har under de senaste åren arbetat flitigt inom skapande skola med både stora och små projekt (hela södra Sverige inklusive Sthlm). Främst i rollen som barnboksillustratör men även med konstprojekt.

Östra Grevie folkhögskola
Grafikskolan Forum
Malmö Konsthögskola

(Vill även nämna Rum för barn/Kulturhuset och Moderna Muséet…vilka bra ”skolor”!)

Mitt konst-cv ligger med på denna sida. Där ligger alla mina utställningar, men det som jag arbetat mest med under de senaste 10 åren är illustration, främst barnböcker och Skapande skolaprojekt. Så jag hänvisar gärna till min hemsida, där kan du få en rätt bra bild av mina olika projekt:
www.mattiasolsson.nu
Facebook: @mattiasolsson.skapandeskola

Jag har illustrerat en stor mängd barn och ungdomsböcker genom åren. Nu senast skräckisen Husets hjärta tillsammans med Mårten Melin…huvva!
Andra författare jag samarbetat med är Helena Bross, Peter Ekberg, Per Holknekt, Gudrun Wessnert mfl.

Förlag i urval är Bonnier Carlsen, Hegas, Lilla Piratförlaget, Alfabeta, Opal och Berghs.

Två somrar i rad (2018-2019) har jag drivit ett stort tecknarprojekt för region Blekinge, kallat #allatecknar…en kringresande tecknaratelje för barn (och vuxna för den delen) under sommarledigheten. Kika på Instagram och Facebook: @allatecknar

Jag är ofta i bibliotek och har tecknarworkshops under loven. Kanske tecknar vi Anfanger med en egen berättelse i, möjligen gör vi styrkeselfies eller varför inte egna boksomslag . Min erfarenhet som pedagog i klassrummen är stor och jag använder mig gärna av lite humor (eller kanske inte så lite förresten) för att vinna över klassen…vi fångar alla i rummet.

Jag kommer gärna till just din skola, så tecknar vi eller pratar bild tillsammans. Är det en längre resa, ja då får man utöver arvode och milersättning också tänka in boende i siffrorna.

Vi löser det bra, hör av dig!

profile image
HEMORT

Region Skåne

CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum

PROJEKT