KONSTNÄR

Jesper Jenemark

Jag är en barnboksillustratör som älskar kaffe; både att dricka och att måla med. Jag använder nästan alltid kaffe och te i mina illustrationer. Utöver att illustrera böcker håller jag skapande skola-projekt och workshops för barn och ungdomar.

Fil. mag. Konstvetenskap, Uppsala universitet 2014

Som illustratör uppskattar jag den handgjorda känslan, med sina defekter och slumpmässiga färgskiftningar, och arbetar därför helst i traditionella tekniker som blyerts, akvarell och tusch. Jag arbetar också mycket med kaffe och te som ger varma jordtoner.

Utöver att illustrera barnböcker gör jag besök på skolor och bibliotek, där barn och ungdomar bland annat får prova på att måla med kaffe och te. Jag medverkar med tre olika arrangemang i Kulturkatalogen Väst, och jag är medlem i Illustratörcentrum samt Svenska Tecknare.

Jag har tillsammans med författaren Minette Lidberg dessutom satt samman en utställning där vi visar hur vi arbetar med bilderboksprojekt – från idé till färdig bok. Utställningen visades första gången på Kulturkvarteret Pedagogien i Hjo under våren 2018.

Böcker:
– Vem spökar i källaren?, Förlaget Hundra Hundar 2021
– Sommarpyromanen, Idus 2019
– Vara med, Idus 2019
– En bortglömd lucka, Opal 2018
– Kompisen i hissen, Opal 2017

profile image
HEMORT

Västra Götalandsregionen

CENTRUMUTBILDNING

Illustratörcentrum

PROJEKT