Illustratörcentrum

Eva Edberg

Det bästa jag vet är när berättelser ger lust till andras! Därför ordnar jag Skapande verkstad för olika åldrar och önskemål. Har bland annat startat nya ämnet Bild & Ord i Kulturskolan. Anlitas också som föreläsare med work-shops. Främjar gärna all estetisk språkutveckling och är didaktiskt utbildad inom Bild & Form, Estetiska Lärprocesser. Yrkesverksam som frilansande formgivare och illustratör med tjugo år inom media och press.

Så här arbetar jag

Som barn- och ungdomsförfattare både skriver och illustrerar jag vilket är en uppskattad kombination vid Skapande skola och författarbesök. En omtyckt bokserie som jag gjort handlar om Klara med avstamp från personlig erfarenhet av att växa upp i familjehem. Den serien finns för olika åldrar i form av kapitel- och bilderböcker och är populära i förskola och skola, även som kurslitteratur på Högskolan. Adde Adhd – Bästis med fienden är skriven för mellanåldern som barnen topplistat på Barnkanalen och svt.se.

Vid författarbesök är ”Alla bär på en berättelse” ett populärt tema oavsett ålder. Genom olika skapandeprocesser får man tillfälle att utforska och utrycka sig såväl enskilt som i grupp. Vi blandar teori, teknik med roliga knep och bra tips från en författares/illustratörs vardag. Exempelvis ser vi tydligt på hur bild och text samverkar. Vi testar redaktionellt, bilderboksdynamik, egna karaktärer. Gör massa spännande övningar som sätter fart på skaparglädje och egna berättelser. Kreativt och kul!

Utbildning eller väg in i yrket

Urval utbildning:
Wiik Folkhögskola Bild och Form
Nyckelviksskolan Bildinformation
Informatörsutbildning
Estetik A20 hp
Estetiska Lärprocesser SMI, 7,5 hp
Didaktik GU HDK, 7,5 hp (ht 2019)
Tvärkonstnärlig samverkan, GU HDK 7,5 hp (vt 2020)
Animation för yrkesverksamma, 15 hp (ht 2021).

Hemort:

Region Stockholm

Jag kan ta uppdrag i:

Region Stockholm

Referensarbeten och kontaktvägar

Eva Edbergs projekt se alla →