ARTIKEL

Konstnär i Stockholms-området? Se hit!

Nu erbjuder Konstdepartementet bild- och formkonstnärer baserade i Stockholmsområdet att ta fram konstprojekt som riktar sig till barn och unga.

I samarbete med Botkyrka konsthall erbjuder Konstdepartementet en fortbildningskurs till bild- och formkonstnärer. Kursen är kostnadsfri och riktar sig till professionella konstnärer i Stockholmsområdet som vill arbeta med barn och unga.

I kursen ingår en heldag på Botkyrka konsthall med både teoretiska och praktiska moment. Du får därefter individuell handledning och redaktionellt stöd i formuleringen av ett eget konstprojekt som riktar sig till barn och unga. Färdiga projekt kan läggas upp på Konstdepartementets digitala plattform och förmedlas via oss. 

Vi är en nationell plattform för konstnärer

Konstdepartementet är en växande nationell plattform för yrkesverksamma konstnärer som vill arbeta med barn och unga. Vi erbjuder fortbildning och vägledning inom fältet, och utvecklar på så vis hur konstnärliga praktiker kan bli en naturlig del av – och berika – unga människors liv och skolgång.

Praktisk information

Sista ansökningsdag: 15/11-2023.

Om kursen:
28/11 2023 – Heldag på plats på Botkyrka konsthall.

Vecka 49 2023 – Individuell handledning (online).

Vecka 50 2023 – Webbinarium i grupp (online).

Vecka 2 2024 – Inlämning av projekt och textredigering.

För att medverka i projektet behöver du vara yrkesverksam bild- och formkonstnär, med minst 3 års högre konstnärlig utbildning eller 5 års arbetslivserfarenhet. Du behöver inte vara medlem i någon av våra centrumbildningar för att ansöka men för att delta i projektet och förmedlas genom Konstdepartementet behöver du teckna ett medlemskap i Centrum för fotografi, Illustratörcentrum, Konsthantverkcentrum eller Konstnärscentrum. Vi strävar efter en bred representation av olika konstnärskap på plattformen.

Så ansöker du

Det här behöver vi från dig:

  • En presentation av ditt konstnärskap (max 2000 tecken)
  • En beskrivning av varför du vill jobba med barn och unga inom ramen för ditt konstnärskap. (max 1000 tecken)
  • Länk till webbaserad portfolio med arbetsprover, alternativt som bifogad pdf (max 10 mb)
  • Konstnärligt CV, max 2 sidor, som bifogad pdf

Begränsat antal platser!

Ansökan skickas senast den 15/11 2023 till katarina.henriksson@konstdepartementet.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Samarbetspartners

Botkyrka konsthall 

Botkyrka konsthall är en plats för samtidskonst, olika former av deltagande och möten. Vi vill stimulera och lyfta fram det lokala konstlivet och samtidigt vara en del av en svensk och internationell konstarena. Botkyrka konsthall drivs av Botkyrka kommun.