ARTIKEL

Konstnär i Sörmland? Se hit.

Nu erbjuder Konstdepartementet sju bild- och formkonstnärer baserade i Sörmlands län att ta fram konstprojekt som riktar sig till barn och unga.

OPEN CALL I SÖRMLAND

I samarbete med Sörmlands museum erbjuder vi nu professionella konstnärer i Sörmland som vill arbeta konstpedagogiskt med sin egen praktik att ta fram konstprojekt tillsammans med oss.

Som konstnär får du en arvoderad fortbildningskurs som ger dig fördjupade kunskaper inom estetiskt lärande och konstpedagogik, samt praktisk kunskap om medskapande konstnärliga processer.

I kursen ingår individuell handledning och redaktionellt stöd i formuleringen av konstprojektet. Färdiga projekt läggs upp här på vår digitala plattform, tillsammans med övriga konstprojekt, och förmedlas via oss i Sörmlands län.

Vi är en nationell plattform för konstnärer

Konstdepartementet är en växande nationell plattform för yrkesverksamma konstnärer som vill arbeta med barn och unga. Vi erbjuder fortbildning och vägledning i att arbeta konstnärligt i skolan, och utvecklar på så vis hur konstnärliga praktiker kan bli del av, och berika, elevernas skolgång.

Praktisk information

Arvode: 5 500 kr, exklusive moms 25%

Sista ansökningsdag: 15/9-2023.
Beslut meddelas kort därefter.

Om kursen:
17/10 heldag på plats på Sörmlands museum.

v 43 individuell handledning (online).

v 44 webbinarium i grupp (online).

v 45 inlämning av projekt och textredigering.

För att medverka i projektet behöver du vara yrkesverksam bild- och formkonstnär, med minst 3 års högre konstnärlig utbildning eller 5 års arbetslivserfarenhet. Du behöver inte vara medlem i någon av våra centrumbildningar för att ansöka men för att delta i projektet och förmedlas genom Konstdepartementet behöver du teckna ett medlemskap i Centrum för fotografi, Illustratörcentrum, Konsthantverkcentrum eller Konstnärscentrum. Vi strävar efter en bred representation av olika konstnärskap på plattformen.

Så ansöker du

Det här behöver vi från dig:

  • En presentation av ditt konstnärskap (max 2000 tecken)
  • En beskrivning av varför du vill jobba med barn och unga inom ramen för ditt konstnärskap. (max 1000 tecken)
  • Länk till webbaserad portfolio med arbetsprover, alternativt som bifogad pdf (max 10 mb)
  • Konstnärligt CV, max 2 sidor, som bifogad pdf

Ansökan skickas senast den 15/9 2023 till info@konstdepartementet.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Frågor? Maila: info@konstdepartementet.se


Samarbetspartners

Sörmlands museum 

Det finns ett behov att utveckla konstens roll och betydelse för barn och unga, i utställningar, pedagogik och skapande arbete. Sörmland är ett förhållandevis konstnärstätt län där det finns en aktiv och tillgänglig landsbygd som lockar till etablering.

Eskilstuna Konstmuseum

Konsten är till för alla! Vårt pedagogiska arbete drivs av just den övertygelsen; att alla oavsett ålder eller förkunskaper kan ta in, reflektera över och (åter)upptäcka konsten i dess skiftande former och uttrycksätt.